Bitcoin för vinsten: MintGox betalar onlinespelare i Crypto

Med personliga evenemang och konferenser på is ger en månatlig streamingtävling interaktiva möjligheter och Bitcoin-belöningar.

MintGox är en månatlig online-tävlingsserie baserad på Bitcoin-centrerade spel.
Spelare kan tjäna BTC för att vinna tävlingar, tillsammans med andra priser.
MintGox # 009 äger rum den kommande helgen den 29 november.
När COVID-19-pandemin började spridas vida tidigare i år avbröts många live-konferenser och evenemang – och det var sant också i kryptovärlden. Några av företagen i det växande kryptovideospelet hade planerat att använda sådana händelser för att visa upp sina spel och deras konkurrenspotential, men tvingades svänga i spåren av avbokningar.

Med det föddes MintGox. Enligt Desiree Dickerson, VP för affärsverksamhet på Lightning Labs, blev händelsen liv när hon anslöt sig till ett samtal med Simon Cowell, grundare och VD för Bitcoin betalningsplattform ZEBEDEE, ett av de företag som planerade att visa upp sin spelteknik. vid evenemang tidigare i år. De slog sedan in Christian Moss och Andre Neves från ZEBEDEE tillsammans med Jack Everitt från THNDR.GAMES och började planera den första av många MintGox-evenemang.

Topp 5 krypto nyheter och funktioner i din inkorg varje dag.
Få Daily Digest för det bästa av Decrypt. Nyheter, originalfunktioner och mer.

Det viktigaste månatliga evenemanget strömmas online från MintGox webbplats, som har en instrumentpanel som pekar besökare mot esports-turneringar för olika kryptospel och andra interaktiva aktiviteter. MintGox-händelser har hittills presenterat spel som Donnerlabs första person shooter Bitcoin Bounty Hunt, ZEBEDEEs Mario Kart-esque Bitcoin Rally, Satoshis Games ‚Battle Royale shooter Litenite och THNDR.GAME: s arkadstil Bitcoin Bounce.

„Tittare kan betala satoshis för att släppa power-ups direkt i spelet, hjälpa spelare de stöder eller öka bounty på spelare som de vill se falla,“ Dickerson berättade Decrypt. ”MintGox är anmärkningsvärt genom att vi sliter ner den fjärde väggen mellan tittare och spelare. Nu kan dessa grupper interagera direkt, vilket inte görs någon annanstans. „

Varje huvudevenemang har haft en prispott på 5 miljoner satoshior, eller 0,05 BTC (cirka 960 USD), även om det har funnits ytterligare priser som strumpor från Mt. Strumpor och Bitcoin-centrerat spelkortspel SHAmory.

MintGox # 009 äger rum den kommande helgen, den 29 november, med MintGox # 010 den 27 december planerad som ett „flaggskeppshändelse“, säger Dickerson. Hon sa att det avslutande evenemanget kommer att ha en ”mycket större prispott” och andra överraskningar, och att de är på jakt efter ytterligare partners och sponsorer för att få MintGox # 010 till liv. De har tidigare integrerat sponsorer för aktivering i spelet under evenemang, inklusive en Bitrefill-märkt station inom Bitcoin Rally.

Enligt Dickerson har deltagande och engagemang vuxit betydligt sedan de första händelserna tidigare i år. Medan det första MintGox-evenemanget hade cirka 100 spelare och tittare och 1000 Lightning-transaktioner under evenemanget, tog det senaste in mer än 4400 spelare och tittare och mer än 15 000 Lightning-transaktioner.

Ubisoft, Immutable och CCP avslöjar framtiden för kryptospel

Det var för drygt två år sedan att Dapper Labs CryptoKitties exploderade på scenen och slog ner Ethereum-nätverket samtidigt som de visade potentialen för blockchain-driven spel. Sedan dess, …

”Vi är också bevittna om pågående engagemang mellan evenemang, med många populära spelare som tävlar mellan evenemang och blir Bitcoin-spel” influenser ”, förklarade hon. „Inte bara ser vi otroligt mycket engagemang och efterfrågan, men det finns en mycket stark gemenskap som bildas runt MintGox och de spel som vi presenterar.“

MintGox planerades ursprungligen som ett kortsiktigt initiativ för att fylla pandemins tomrum, men har vuxit till något som arrangörerna planerar att fortsätta stödja till 2021 för att öka medvetenheten om Bitcoin-centrerad spel.

”MintGox är i hög grad ett samhällsexperiment och vi låter det utvecklas med efterfrågan. År 2021 planerar vi att vara värd för tätare evenemang, kval för de viktigaste månatliga evenemangen och utveckla sätt för människor att spela mellan evenemang, ”tillade Dickerson. ”Nästa år bör också fyllas med nya spel och större prispottar! Vi ser också fram emot att samarbeta med influenser och streamers som kan hjälpa till att skapa exponering för dessa spel utanför Bitcoin-communityn. ”