Er høyfrekvent handel grunnen til at Bitcoin har blitt kjedelig?

Den økende bruken av HFT kan bidra til å forklare Bitcoin’s rekordlave volatilitet.

Bitcoin (BTC) markedet har vært stille den siste tiden.

Litt for stille

Fra og med tirsdag hadde Bitcoin Era volatilitetsnivå sunket til nivåer som ikke ble sett siden 2017. De siste ukene har Bitcoin falt bak da investorer stablet inn i altcoins som Chainlink (LINK) og Cardano (ADA).

En mulig forklaring på Bitcoins konsolidering kan være en økt tilstedeværelse av høyfrekvente handelsfirmaer (HFT) i krypto de siste månedene. Paolo Ardoino, CTO for Bitfinex, snakket med Cointelegraph, forklarte at han mener HFT er en viktig årsak bak Bitcoins lave volatilitet.

“I krypto er vi tilbake til gamle dager med HFT før det ble nullsumspillet som det har blitt i dag. I krypto kan HFT-firmaer tjene mye penger på å distribuere relativt enkle skuespill, for eksempel kryssbyttearbitrage og utnytte spredningen mellom en utveksling og en annen. “

HFT og cryptocurrency

HFT er en handelsmetode som bruker algoritmer for å handle et stort antall ordrer i brøkdeler av et sekund. Det har eksistert i cryptocurrency-rom i lang tid. Men akkurat som milliardæren Paul Tudor Jones avslørte sine Bitcoin-beholdninger nylig, blir andre institusjonelle investorer stadig mer med i markedet. Dette kan forklare den større bruken av HFT.

Bitfinex, som hevder å være „enormt for HFT i krypto“, avslørte nylig at mellom 80 og 90 prosent av volumet på Bitfinex nå ble generert av HFT-firmaer. Bitfinex inngikk samarbeid med Market Synergy og har tilbudt „institusjonell standard cryptocurrency-tilkobling.“

Bitfinex konkluderer med at den økende bruken av HFT representerer økende „modenhet i det digitale aktivaområdet“. Men hvorfor skulle Bitcoin-volatiliteten synke med økt bruk av HFT? Ardoino forklarer den økte likviditeten som følge av bølgen av HFT-handel fører til lav volatilitet:

„Da Bitcoin blir en etablert aktivaklasse, forventer vi at de høye volatilitetene som er forbundet med cryptocurrency, vil avta,“ forklarte han. ”Det er generelt en omvendt sammenheng mellom likviditet og volatilitet; dvs. høyere likviditet har en tendens til å føre til lavere prisvolatilitet. „

„Den økende tilstedeværelsen av HFT-firmaer i krypto ser ut til å ha gitt mer likviditet til kryptobørsene. Dette gir tilstrekkelige ordrer for begge sider av ordreboken og øker markedseffektiviteten, og bidrar til langvarig priskonsolidering med lav volatilitet i Bitcoin ”

Bitcoin er kjent for å bevege seg aggressivt i en kort periode. I fjor minnet Tom Lee fra Fundstrat investorer om at flertallet av Bitcoin (BTC) -gevinster kommer i løpet av årets ti beste handelsdager. Imidlertid kan den økende tilstedeværelsen av HFT endre også „regelen om 10 beste dager“.