Første Bitcoin ETF godkendt i Canada

Godkendelsen gør det til den første nordamerikanske Bitcoin ETF.

Dette gør det til den første officielt godkendte Bitcoin ETF i Nordamerika

En Bitcoin børshandlet fond for investeringsselskabet Accelerate Financial er blevet godkendt i Canada.

Dette gør det til den første officielt godkendte Bitcoin ETF i Nordamerika, efter at Ontario Securities Commission gav grønt lys for det institutionelle produkt.

Beslutningsdokumentet blev godkendt torsdag den 11. februar og dækker følgende områder: Britisk Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland og Labrador, nordvestlige territorier, Yukon og Nunavut.

Accelerate Financial Technologies havde arkiveret og opnået en kvittering for et foreløbigt prospekt til canadiske værdipapirtilsynsmyndigheder for Accelerate Bitcoin ETF (ABTC) den 2. februar.

At fonden vil tilbyde andele pålydende i både amerikanske og canadiske dollars

Det anførte, at fonden vil tilbyde andele pålydende i både amerikanske og canadiske dollars med et administrationsgebyr på 0,7% og tilføjede, at den havde ansøgt om at notere ABTC-enheder på Toronto Stock Exchange.

På det tidspunkt sagde grundlægger og administrerende direktør for Accelerate, Julian Klymochko;

”Bitcoin har været en af ​​de mest effektive aktivklasser på 1-årig, 3-årig, 5-årig og 10-årig basis, både absolut og risikojusteret. I betragtning af Bitcoins historiske track record og fremtidige potentiale sammen med dets porteføljediversificeringsegenskaber ser vi frem til at tilbyde investorer eksponering over for aktivklassen i en brugervenlig og billig ETF. ”

Firmaet tilbyder en række andre ETF’er, herunder den nyligt lancerede OneChoice Alternative Portfolio ETF, som er landets første fond, der giver eksponering for en enkelt billet til flere alternative aktivklasser og investeringsstrategier, herunder Bitcoin, guld, arbitrage og privat kredit.

I midten af ​​januar indgav den canadiske investeringsfondsleder Arxnovum også et prospekt til en Bitcoin ETF til Ontario Securities Commission.