MicroStrategy VD: Bitcoin behöver inte vara ett utbytesmedium

Den största debatten i kryptorummet de senaste åren har handlat om Bitcoin är ett utbytesmedel eller inte.

Bland framstående individer som har kommenterat saken är Jack Dorsey, vd för Twitter och Square, och många kommentatorer och investerare online. Dorsey, för en, tycker att Bitcoin Evolution bör användas som en digital valuta, och berättade nyligen för Reuters att det är den „bästa iteration“ av en inbyggd internetvaluta han sett.

Men en annan framstående företagssupportör för BTC, MicroStrategys VD Michael Saylor, har tiggat om att skilja sig. Den nyligen installerade kryptovalutatjuren påstod nyligen sina anhängare att för att Bitcoin ska lyckas behöver det inte vara ett utbytesmedel

MicroStrategys VD Tror inte att Bitcoin behöver vara ett betalningsmedel

VD för MicroStrategy, Michael Saylor, är inte övertygad om att Bitcoin behöver bli ett utbytesmedel för att det ska lyckas. Företagsledaren, som nyligen har gått ner i kaninhålet för kryptovalutor, kommenterade den 24 september:

”Ingen kan köpa en pizza med sina aktier, obligationer, fastigheter, guld eller derivat. Ingen bryr sig. #Bitcoin. ”

Svaret på Saylors kommentar var blandat: en del tyckte att det han sa var på plats medan andra, som pekade på vitboken, noterade att för att Bitcoin skulle vara en livskraftig form av pengar, så skulle den så småningom behöva anta ett växlingsmedium.

Fortfarande en anmärkningsvärd tjur

Medan Saylors syn på Bitcoins monetära fastigheter kan vara kontroversiell, är han fortfarande en beprövad BTC-tjur. Saylor stod i spetsen för MicroStrategys köp av kryptovalutan över 400 miljoner dollar, efter att ha övertygat styrelseledamöter och andra chefer att anta kryptovalutan.

I ett pressmeddelande som meddelade det första köpet, skrev Saylor om Bitcoins potential i den pågående makroekonomiska miljön:

”MicroStrategy spenderade månader på att bestämma vår kapitalallokeringsstrategi. Vårt beslut att investera i Bitcoin just nu drivs delvis av ett sammanflöde av makrofaktorer som påverkar det ekonomiska och affärsmässiga landskapet som vi tror skapar långsiktiga risker för vårt företags finansprogram – risker som bör hanteras proaktivt.

Dessa makrofaktorer inkluderar bland annat den ekonomiska och folkhälsokrisen som utlöstes av COVID-19, oöverträffade statliga finansiella stimulansåtgärder inklusive kvantitativa lättnader som antagits runt om i världen och global politisk och ekonomisk osäkerhet. Vi tror att dessa och andra faktorer tillsammans kan ha en betydande avskrivningseffekt på det långsiktiga verkliga värdet på fiatvalutor och många andra konventionella tillgångstyper. ”

Det finns dock vissa som fruktar att MicroStrategys försök att gå stort på Bitcoin skulle kunna leda till viss regleringsrisk.